ایران مراسم نیوز: رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان فیروزکوه اعلام کرد: مستندنگاری و تکمیل پرونده ثبت جهانی چهار ایستگاه راه آهن این شهرستان توسط کارشناسان میراث فرهنگی آغاز شد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز،«ابراهیم اکبری» در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در این باره گفت: مستندنگاری و ثبت اطلاعات چهار ایستگاه سیمیندشت، گدوک، مهاباد و فیروزکوه سال گذشته توسط نمایندگان یونسکو از این اثر مورد ارزیابی قرار گرفت.
رییس اداره میراث فرهنگی شهرستان فیروزکوه روز یکشنبه در این گفت و گو، خاطر نشان کرد: در این مرحله نمایندگان یونسکو به بررسی میدانی و بازدید از ایستگاه ها و تاسیسات جنبی احداثی در زمان احداث این راه آهن پرداختند.
وی با اشاره به اینکه مقدمات مستند نگاری آن از سال گذشته آغاز و اتمام آن نیز مشخص نیست گفت: با توجه به شرایط موجود 2 تا سه سال مستند نگاری آن طول خواهد کشید.
اکبری اضافه کرد: تشکیل، تکمیل و کارشناسی پرونده ثبت جهانی با همکاری وزارت میراث فرهنگی و وزارت راه (حوزه حمل ونقل ریلی و بویژه راه آهن شمال) در حال انجام بوده که در بازدید از کارشناسان یونسکو ماموریت اتمام مراحل مستند نگاری به راه آهن شمال واگذار تا این نهاد از ابتدای تا انتهای مسیر به سوالات پاسخ بدهند.
وی با ابراز امیدواری که در نشست آتی یونسکو در سالهای 2021 یا 2022 میلادی این اثر در فهرست آثار تاریخی جهانی یونسکو قرار گیرد، خاطرنشان کرد: ثبت این مسیر میتواند میراث صنعتی کشور را به خوبی معرفی کند چرا که آثار تاریخی تهران هر کدام قابلیت قرار گیری در فهرست جهانی را دارند.
به گفته رییس میراث فرهنگی فیروزکوه ثبت این آثار تاریخی میتواند زمینه حضور گردشگران خارجی و اختصاص ردیف بودجهای خاص را برای حفاظت بیشتر را فراهم کند.
کاخ گلستان، تنها اثر جهانی استان تهران در فهرست یونسکو است که در 23 ژوئن 2013 میلادی و 14 شعبان 1434 قمری و در سیوهفتمین اجلاس سالانه کمیته میراث جهانی سازمان یونسکو در کامبوج در فهرست میراث جهانی به ثبت رسید.
همچنین یکی از دیگر آثار ارزشمند جهانی پایتخت خیابان ولیعصر(عج)، بزرگترین خیابان خاورمیانه ساخته شده در زمان پهلوی اول با طول بیش از 17 کیلومتر و دارای هشت هزار اصله درخت چنار است که ممکن است ثبت این خیابان در سال 2020 میلادی صورت گیرد.
راه آهن شمال یا راه آهن مازندران، نام یکی از شعبههای اصلی از راه آهن سراسری ایران است که در سال 1308 خورشیدی در دوره پهلوی اول نخستین فاز آن بین شهرهای ساری-بندر ترکمن افتتاح شد.
این راهآهن دارای 27 ایستگاه است که 7 ایستگاه آن مشترک با راه آهن خراسان است.
حوزه استحفاظی راه آهن شمال از سوزن خروجی ایستگاه گرمسار در استان سمنان آغاز و با عبور از کوههای البرز و بخشهایی از تهران وارد استان مازندران و مناطق جنگلی شده و با عبور از شهرهای متعدد به ایستگاه گرگان ختم میشود.
http://iranmarasemnews.ir/fa/News/23358/مستندنگاری-ثبت-جهانی-راه-آهن-فیروزکوه-کلید-خورد