مدیر کل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران تأکید کرد:
لزوم تقویت زیرساخت‌های صادراتی استان خوزستان
چهارشنبه 15 بهمن 1399 - 08:48:04

ایران مراسم نیوز: مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران در سفر به استان خوزستان و ایلام طی بازدید از زیرساخت‌های صادراتی در شهرستان‌های دزفول و مهران، بر لزوم تقویت و حمایت از تکمیل پایانه‌های شمال خوزستان به عنوان یکی از مهم‌ترین مراکز تأمین‌کننده محصولات کشاورزی مورد نیاز جنوب کشور عراق تأکید کرد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز به نقل از سازمان توسعه تجارت ایران، فرزاد پیلتن با بیان این خبر با اشاره به بازدید از پایانه صادراتی محصولات کشاورزی در شهر دزفول اظهار داشت:  پایانه مذکور در شهرک صنعتی شماره 2 دزفول درشمال استان خوزستان واقع شده و پس از اخذ مجوز تأسیس از کارگروه توسعه صادرات استان، سازمان متبوع و پروانه بهره‌برداری موقت (یکساله) نسبت به ایجاد دو سالن جدید 800 متر مربعی و سکو، بارانداز و زیرانداز و زیرساخت سوئیت‌های اقامتی اقدام کرده و به منظور توسعه (به ویژه خرید ماشین‌آلات سورتینگ و بسته‌بندی)درخواست بهره‎مندی از مشوق‌های صادراتی را دارد.

  وی افزود: با توجه اینکه در حال حاضر تمیزکاری و بسته‌بندی محصولات کشاورزی توسط نیروی انسانی انجام می‌شود، به نظر می‌رسد مجهز کردن این پایانه با ماشین‌آلات مرتبط می‌تواند نقش مهمی در ارتقای کیفیت و حجم فعالیت ایفا کند.

مدیر کل دفتر عربی و آفریقایی ادامه داد: در خصوص پوشش کارگران، رعایت استانداردهای بهداشت فردی و عمومی، نظافت و زیبایی، راه‌اندازی پورتال، ارتقای کیفیت بسته‌بندی، برندسازی و رعایت استانداردهای ایمنی  نیز لازم است تدابیر ضروری اتخاذ شود.

پیلتن تأکید کرد: با توجه به اینکه شمال خوزستان با مرکزیت شهرهای دزفول و شوشتر از جمله مهم‌ترین قطب‌های تولید محصولات کشاورزی استان خوزستان بوده و یکی از مهم‌ترین مراکز تأمین‌کننده محصولات کشاورزی مورد نیاز جنوب کشور عراق است، حمایت از تکمیل پایانه مذکور مثبت ارزیابی می‌شود.

وی یادآور شد: محصولاتی مانند کاهو، کلم، لیمو، گل کم، کلم بروکلی، شلغم، لبو و کرفس از پایانه دزفول به کشورهای روسیه، عمان، قطر، کویت، عراق، سوریه، امارات و ارمنستان صادر شده است.

بازدید از پایانه صادراتی گل وگیاه دزفول

  مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران همچنین در خصوص بازدید از پایانه صادراتی گل و گیاه دزفول گفت: این پایانه بخشی از یک پروژه بزرگتر تحت عنوان مجموعه گل وگیاه است که قرار است فعالیت‌هایی شامل تولید، نمایشگاه، فروشگاه، عرضه و همچنین بسته‌بندی صادراتی گل و گیاه را در برگیرد.

 وی افزود: زیرساخت فیزیکی و نصب اسکلت و ساخت سالن سرپوشیده انجام شده و مالک آن ضمن سرمایه‌گذاری مناسب اولیه، دارای طرح، برنامه، اراده جدی جهت تکمیل و راه‌اندازی آن است. حمایت از این پایانه به ویژه در زمینه ارائه مشاوره و مساعدت‌های بازاریابی، رونق صادرات محصولات گل و گیاه را در پی خواهد داشت.

بازدید از پایانه صادراتی صدف

 مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران ضمن بازدید از پایانه صادراتی صدف اظهار داشت: پایانه مذکور در فضایی به وسعت حدود 20 هکتار و در فاصله چهار کیلومتری از پایانه تجاری مرزی مهران واقع شده و زیرساخت آن شامل محوطه‌سازی، حصار و امکانات اداری ورفاهی و باسکول است. پایانه در حال حاضر صرفاً به عنوان پارکینگ کامیون‌های حامل بارهای صادراتی به پایانه مرزی عمل می‎کندکه فاقد هرگونه توجیه اقتصادی است.

پیلتن افزود: با توجه به سرمایه‎گذاری انجام شده و طرح و برنامه و اراده مالک آن جهت تکمیل و بهره‌برداری به عنوان جایگزین فعالیت‌های فعلی در پایانه مهران، انتقال تمام یا بخشی از فعالیت‌های پایانه مرزی مهران به این پایانه شامل بارانداز، انبار،جابجایی و انجام تشریفات گمرکی است که نیازمند برنامه‌ریزی و مدیریت توسط نهادهای دست‌اندرکار به ویژه سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای به عنوان مسئول پایانه مهران است.

وی ادامه داد: ضمناً مالک این پروژه در حال آماده سازی زیرساخت‌های لازم جهت احداث انبار و سردخانه در یک فضای پنج هکتاری روبروی پایانه صدف است.

 بازدید از پایانه مرزی مهران

 فرزاد پیلتن همچنین پس از بازدید از پایانه مرزی مهران گفت: این پایانه یکی از گذرگاه‌های مهم مرزی میان ایران و عراق است که به دلیل موقعیت مناسب جغرافیایی در ایام رونق صادرات به عراق روزانه تا حدود 1000 کامیون از این گذرگاه به کشور عراق کالا صادر شده است.

مدیر کل دفتر عربی و آفریقایی افزود: پایانه تجاری از پایانه‌های مسافرتی و ترانزیتی جدا بوده و پیش از این به عنوان بازارچه استفاده می‌‎شده است و به همین دلیل طراحی آن مناسب پایانه تجاری نیست. کمبود فضا از یک سو و استفاده از محوطه موجود به عنوان انبار روباز، محل تخلیه و بارگیری و همچنین جابجایی مستقیم کالا از کامیون به کامیون موجب تراکم بیش از حد و بی‌‎نظمی و در هم‌تنیدگی فعالیت‌ها شده است.

وی ادامه داد: از نقاط مثبت این پایانه استقرار تشکیلات و مدیرکل گمرک استان در آن است و با توجه به موقعیت مناسب پایانه صادراتی صدف، حدود 4 کیلومتری این پایانه، انتقال فعالیت‌هایی مانند بارانداز، تخلیه و بارگیری، انبار، تشریفات گمرکی، پارکینگ کامیون‌ها و ... می‌تواند نقش مهمی در تسهیل صادرات از این پایانه ایفا کند


http://iranmarasemnews.ir/fa/News/27198/لزوم-تقویت-زیرساخت‌های-صادراتی-استان-خوزستان
بستن   چاپ