آخرین مطالب

خلاقیت جوانان ایرانی مصاحبه، گزارش و یادداشت

خلاقیت جوانان ایرانی

  بزرگنمایی:

ایران مراسم نیوز: رباتیک و هوش مصنوعی از جمله صنایعی است که به نبوغ و استعداد زیادی برای ابداع نیاز دارد و این پتانسیل و ظرفیت در ایران وجود دارد. دستکم برگزاری هشتمین جشنواره رباتیک و هوش مصنوعی دهم تا سیزدهم برخورداری از این توانمندی و ظرفیت را ثابت  کرده که جوانان ایرانی می توانند کارهای بسیار ارزشمند و پیشرفته ای در این زمینه خلق کنند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز،  دانش آموزان و دانشجویانی که وسایل خود را در این رویداد به نمایش گذاشته اند با کمترین امکانات؛ بهترین خلاقیت و نوآوری را در کارهای خود بروز داده اند. اما آنان خیلی بهتر از این هم می توانند ظاهر شوند و برای رسیدن به این مقصود راه سخت و دشواری نیز وجود ندارد، اگر بتوانیم امکانات بیشتری در اختیار آنان قرار دهیم و همچنین در کاهش بوروکراسی و کاغذبازی اداری، دست آنان را بگیریم شاید خیلی راحت تر به ابداعات جدیدی برسند. صنعت رباتیک و هوش مصنوعی به جایگاهی در ای ران رسیده که فدراسیون جهانی رباتیک (فیرا) در سال آینده (2020) میزبانی برگزاری این رقابت ها را به نام ایران ثبت کرد. این میزبانی می تواند نام کشورما را در این صنعت پرآوازه کند و تحولات شگرف و تاثیرگذاری در این صنعت برای جامعه ما به همراه داشته باشد. برای بهره برداری هر چه بیشتر از این رویداد باید از فرصت های حضور کشورهای خارجی که قطعا با آخرین تکنولوژی این علم در ایران حضور خواهند یافت برنامه ریزی های درست انجام دهیم تا جوانان ایرانی هر چه بیشتر با تکنولوژی های روز این صنعت آشنا شوند.
دکتر سروش صادق نژاد دبیر هشتمین جشنواره رباتیک و هوش مصنوعی و رییس کمیته ملی رباتیک جمهوری اسلامی ایران  (فیرا) در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز، برگزاری این جشنواره در ایران را، فرصت بسیار مغتنمی برای رشد این صنعت در ایران می داند و می گوید: . با توجه به این اتفاق میمون که در کشور روی می دهد و در دنیا هم صدا خواهد کرد، برنامه ریزی هایی در برگزاری این رویداد در داخل کمیته ملی و دانشگاه صنعتی امیرکبیر در حال انجام است تا بتوانیم هم افزایی بیشتری برای این فضا ایجاد کنیم .

مشروح مصاحبه جناب آقای صادق نژاد رئیس کمیته ملی رباتیک ایران با خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز را می خوانیم:
-هشتمین جشنواره رباتیک و هوش مصنوعی با حضور تعدادی زیادی از دانش آموزان و دانشجویان در حال برگزاری است لطفا اهداف و انگیزه های برگزاری این نمایشگاه را تشریح کنید؟

ما امسال شاهد برگزاری جشنواره بین المللی رباتیک وهوش مصنوعی ایران به این صورت هستیم .خوشبختانه با توجه به فعالیت هایی که در حوزه رباتیک و هوش مصنوعی داشته ایم فدراسیون جهانی رباتیک (فیرا) تصمیم گرفته که در سال آینده 2020 میزبانی مسابقات جهانی را به ایران بدهد. با توجه به این اتفاق میمون که در کشور روی می دهد و در دنیا هم صدا خواهد کرد، برنامه ریزی هایی در برگزاری این رویداد در داخل کمیته ملی و دانشگاه صنعتی امیرکبیر در حال انجام است تا بتوانیم هم افزایی بیشتری برای این فضا ایجاد کنیم. امسال رویکرد جشنواره را عوض کردیم، تا سال های گذشته در برگزاری این جشنواره فقط بحث مسابقات بود که در داخل خود دانشگاه برگزار می شد، اما امسال جشنواره را در سه بخش دنبال می کنیم که شامل بخش همایش های صنعتی، بخش مسابقات و بخش رویداد فناوری و نوآوری است.
در بخش نمایشگاه صنعتی، نمایشی از دستاوردهای کشور در حوزه رباتیک و هوش مصنوعی خواهیم داشت، در بخش فناوری و نوآوری نیز به توسعه دانش هایی که در سطح مدارس و دانشگاه ها وجود دارد و بر ایجاد کسب و کارهای جدید تمرکز دارد خواهیم پرداخت و سعی می کنیم با فعالیت هایی که در داخل این رویداد انجام می شود، به ارائه دستاوردهای برتر دانشگاه در کشورو ارائه برنامه های آموزشی که برای بحث های کارآفرینی نیاز است اقدام نماییم تا بتوانیم اینها را در یک مسیر مشخصی به سمت کارآفرینی و تولید ثروت هدایت کنیم.

-جشنواره رباتیک و هوش مصنوعی از جمله رویدادهایی است که معمولا با شرکت کشورهای خارجی در ایران برگزار می شود لطفا از تعداد کشورهای شرکت کننده در این جشنواره بگویید؟
امسال 15 کشوردر قالب 11 تیم در این جشنواره حضور دارند. در سال آینده که میزبان مسابقات جهانی هستیم قاعدتا کشورهای بیشتری در این رویداد شرکت خواهند کرد. در جشنواره امسال از جمله کشورهای کره جنوبی، چین، آلمان، تایوان، برزیل، مکزیک، ترکیه، لیتوانی، روسیه، افغانستان، ازبکستان، استرالیا و ایتالیا حضور دارند.

-بخش رباتیک و هوش مصنوعی از بخش هایی است که می تواند در ایجاد کسب و کار و اشتغال موثرعمل کند در این زمینه چه برنامه هایی وجود دارد؟
در این بخش برنامه بلندمدتی که داریم برگزاری رویداد و نوآوری باز است که با برقراری ارتباط با سازمان های تخصصی، صورت مساله های درست را جذب می کنیم، این صورت مساله ها مشتری دارد، در صورت تولید این صورت مساله ها، فعالان آن دنبال مشتری می گردند. همچنین با برگزاری رویدادهایی در قالب مسابقات درصدد هستیم ایده ها، طرح ها و افراد مختلفی را که در حوزه های تخصصی خاص فعالیت می کنند روی آن موضوع سرمایه گذاری انجام شود تا کسب و کار آن حوزه ها ارتقاء یابد.

-غرفه های زیادی در این نمایشگاه با حضور گروه های مختلف دانش آموزی و دانشجویی فعال است و کارهای خود را به نمایش گذاشته اند در این زمینه توضیح دهید که چند غرفه داریم و برگزاری مسابقات به چه صورتی است؟
اینجا در قالب 28 لیگ، مسابقات برگزار می شود. در این رویداد شاهد حضور 1500 شرکت کننده در قالب 302 تیم هستیم. بخش نمایشگاه صنعتی ما نیز شامل 35 غرفه شرکت ها است، در بخش نوآوری نیز حدود 12 دانشگاه مختلف حضور دارند. در مجموع ما شاهد حضور 192 تیم دانش آموزی و 110 تیم دانشجویی دراین جشنواره هستیم.

-دانش آموزان و دانشجویان در غرفه های مختلف این جشنواره کارهای خود را به نمایش گذاشته اند و با ذوق فراوان به توضیح و تشریح کارهای خود می پردازند برای ایجاد رقابت سالم بین دانش آموزان و دانشجویان چه برنامه هایی به اجرا گذاشته اید؟
برای اینکه بتوانیم فضای خوب رقابتی ایجاد کنیم اول نیاز داریم که بحث آموزش را استاندارد کنیم و توسعه دهیم. در سه سال گذشته بحث مدرسه رباتیک دانشگاه امیرکبیر راه اندازی شد که آموزش استاندارد و پایه را به دانش آموزان و دانشجویان ارایه می دهد و از آن کانال انتظار داریم که وقتی سطح آموزش ومهارت افراد گسترش یافت بتوانیم با برگزاری این برنامه ها، آن دانش ها و نیازها و همچنین صورت مساله هایی که در کشور وجود دارد را به هم نزدیک کنیم که در نهایت این افراد و نیروهای ماهر و توانمند بتوانند سریع تر وارد کسب و کارهای نو شوند.

-بکارگیری و استفاده از تکنولوژی روز دراین بخش از نیازهای برپایی چنین رویدادها و همچنین توسعه جامعه است در مورد ورود تکنولوژی به این بخش چه فعالیت هایی انجام شده و خواهد شد؟
خواه ناخواه دنیا روی این مساله (تکنولوژی) سرمایه گذاری کرده است. بخش هوش مصنوعی و آی تی از دانش های روز دنیا است که کم کم دارد  وارد اجتماع و زندگی مردم می شود، به همین دلیل ما نیازمند داشتن منابع انسانی ماهر و برنامه ریزی منسجم  و درست برای توسعه این فضا هستیم.

-یکی از کارهای این جشنواره می تواند بازاریابی باشد زیرا خیلی کارهایی که دراین رویداد به نمایش درآمده قابلیت ارائه دارد در خصوص بازاریابی کارهای دانش آموزان و دانشجویان چه کارهایی انجام شده است؟
سعی کردیم در جشنواره امسال سازمان ها و وزارتخانه های مختلف و مجموعه های خصوصی و دولتی حضور داشته باشند که با دستاوردها و فعالیت های فضای دانش آموزی و دانشجویی آشنا شوند. جلسات خیلی خوبی نیز با آنها برگزار کردیم که بتوانیم یک سیاستگذاری خوبی در حوزه رباتیک و هوش مصنوعی کشور داشته باشیم تا تمام این چرخه از جمله تامین و منابع انسانی، سرمایه گذار و کارآفرین و مشتری موجود باشد تا در این فضا کسب و کار ایجاد شود.

-بطور طبیعی هر جشنواره و نمایشگاهی می تواند نقاط ضعف و قوت هایی داشته باشد فکر می کنید این رویداد چه ضعف ها و قوت هایی دارد؟
برای برگزاری این رویداد باید یک مقدار تلاش بیشتر شود تا حمایت و توجه ارکان دولت و نظام را به همراه داشته باشد، چون واقعا نیروها و منابع انسانی خیلی خوب و نخبه در کشور و همچنین در این حوزه حضور دارند، اگر سیاستگذاری درستی انجام شود و حمایت های مادی و معنوی وجود داشته باشد و همچنین مسیرهای رسیدن به فضاهای کسب و کاری راحت تر فراهم شود و بوروکراسی های تشکیلاتی و اداری یک مقدار کاهش یابد فکر می کنیم در آینده نه چندان دور در حوزه سخت افزاری نیز شرکت های دانش بنیان و نوپا خیلی موفق حتی در دنیا داشته باشیم.
علی حبیبی /


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

شروع ثبت نام سومین کنفرانس و نمایشگاه بین المللی صنعت نمایشگاهی

پنجمین نمایشگاه بین المللی مدیریت پسماند و بازیافت افتتاح شد

50 هنرمند ایرانی در نمایشگاه هنر جهانی دبی حضور دارند

ایثارگران و جانبازان سرافراز سرمایه واقعی شرکت هستند

اقدامات شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین‌المللی برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی در سال 1399

1400؛ سال شکوفایی صنعت نمایشگاهی

شرط اعتلای صنعت نمایشگاهی در سال 1400

افزایش کمی و کیفی فعالیت‌های معاونت فنی و مهندسی در سال 99

ضرورت پوست‌اندازی صنعت نمایشگاهی ایران در سال 1400

برگزاری بزرگترین نمایشگاه مجازی ایران

ایران‌شناسی و جذب سرمایه‌گذاران بین‌المللی هدف استراتژیک پاویون ایران در اکسپو 2020

اهداف و عملکرد شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین‌المللی ایران در سال 99

ساخت نمایشگاه جدید اصفهان مهمترین رخداد اقتصادی سال 99 بود

ضرر 14 میلیارد تومانی نمایشگاه بین‌المللی تبریز از کرونا

برگزاری یک نمایشگاه در ساختمان مجلس

دهمین اجلاس کمیسیون مشترک ایران و اتریش به صورت مجازی برگزار شد

تغییر در زمان برگزاری نمایشگاه اختصاصی ایران در اربیل

بزرگترین نقطه ضعف ایران در رویدادهای خارجی

جای خالی نقشه راهبردی صنعت نمایشگاهی

حضور دکتر زمانی درنشست صمیمی فعالان صنعت نمایشگاهی

برگزاری دومین نشست بانوان تعاونگر و کارآفرین از ایران و آفریقای جنوب

دومین وبینار آموزشی جایکا در اتاق تعاون ایران برگزار شد

محل کار را اجاره کنید

3300 نفر ساعت آموزش مجازی در قشم برگزار شد

نمایشگاه عکس کیوسک 99 در آخرین روزهای سال برگزار می‌شود

نمایشگاه مشاغل خانگی و دستی در بندرعباس آغاز به کار کرد

اولین نمایشگاه ایران و سوریه، خردادماه 1400 برگزار می‌شود

ریشه چالش‌های اقتصاد و صنعت نمایشگاهی کشور

نشست هم‌اندیشی فعالان صنعت نمایشگاهی ایران برگزار می‌شود

گره 14 ساله نمایشگاه کهگیلویه و بویراحمد باز شد

برگزاری اولین نمایشگاه هنرهای سنتی و دستی بانوان ناشنوا

تشکیل شوراهای راهبردی با هدف تسهیل سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد هشت‌گانه کشور

12 مزرعه استخراج ارز دیجیتال در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی فعال و یا در حال ساخت هستند

مهم‌ترین نمایشگاه گردشگری جهان بدون سوغاتی!

زمان برگزاری سومین نمایشگاه ملی فولاد اعلام شد

تأسیس مرکز تجاری ایران در سلیمانیه عراق

اکسپو دوبی، محلی برای تغییر نگاه ایران‌هراسی دنیا

تشریح سیره نبوی در سمینار زندگی اسلامی و جهان معاصر در پیشاور پاکستان

جزئیات طرح‌های برگزیده در رویداد نانواستارت‌آپ

تنها نمایشگاه بین‌المللی دارویی خاورمیانه در ایران

مراکش در نمایشگاه گردشگری در اراضی اشغالی شرکت می‌کند

برگزاری نمایشگاه دستاوردهای فناورانه کرونا در شیراز

نخبگان و برگزیدگان نخستین رویداد ملی شاهد تجلیل شدند

نمایشگاه «موج رنگ» در تهران افتتاح شد

5 مشکل مشابه برای استارت آپ‌ها

نمایشگاه آثار جشنواره مد و لباس در بیرجند برپا شد

نخستین پارک توانبخشی دانش آموزان استثنایی در ایلام ایجاد می‌شود

نمایشگاه گردشگری برلین با حضور ایران گشایش یافت

پیام صلح و دوستی ایران برای همه جهانیان در اکسپو 2020 دوبی

حضور هئیت‌های خارجی در هفدهمین نمایشگاه کشاورزی شیراز

نمایشگاه بین المللی شهر آفتاب
یسنا همایش
سیویلیکا
دورهای مجازی مرکز تجارت بین الملل
وزارت صنعت، معدن و تجارت
ufi
انجمن صنفی غرفه سازان
انجمن صنفی برگزارکنندگان
کاربرند؛ کلینیک کارآفرینی، خلاقیت و تجربه
انجمن تولیدکنندگان مستربچ و کامپاند ایران
اهدای عضو
بانک صادرات ایران
سایت نمایشگاهی ایران مال
بانک ایران زمین
سامانه ورود و خروج آنلاین دینگ
پست بانک
بانک پارسیان
شرکت نمایشگاهی تانا
بانک ملی
انتشارات بلخ مجری کتاب نمایشگاه
شرکت سامع پاد نوین

ایران مراسم نیوز؛ رسانه مرجع صنعت همایش و نمایشگاهی کشور

ایران مراسم نیوز؛ رسانه مرجع صنعت همایش و نمایشگاهی کشور